Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

SA INVATAM

CULORILE

Categories

- Lectia 1 - 2

- Lectia 2 - 2

Invatarea culorilor este o etapa importanta in dezvoltarea copilului. De la varsta de 18 luni, de fapt, este capabil sa deosebeasca toate nuantele. Dar doar cand va avea intre 3 si 4 ani va intelege ca toate varietatile de culori au si un nume.

Cum sa invatam culorile?

Profitati atunci sa-l ajutati, prin joaca, sa aprofundati aceasta invatare. Invatarea culorilor incepe in primul an de gradinita (in grupa mica), si de la varsta de 3 – 4 ani copilul dumneavoastra invata sa recunoasca si poate numi culorile primare, cum ar fi rosu, albastru, galben, verde si non-culorile: alb si negru.


Totusi puteti incepe sa familiarizati copilul dumneavoastra cu culorile incepand cu varsta de 2 ani.


Cand il imbracati - Profitati atunci sa-i spuneti culoarea tricoului sau a rochitei.


Citind cu el - Aratati-i pe imagini ca puiutul este galben, crocodilul verde, fara sa asteptati de la el sa numeasca sau sa recunoasca culorile fara sa greseasca.


Nu va suparati pe el caci pentru un copil mic, ideea ca o culoare este asociata cu un nume este dificil de inteles. Este un concept neutru, abstract, imposibil sa fie asimilat de un micut. Lasati-i timpul necesar pentru a accepta acest cod propus de adulti. Intr-o zi va intelege principiul si declicul se va face de la sine si foarte repede.

Să învățăm culorile 

In aceasta perioada, memoria vizuala este cea mai dezvoltata si este foarte bine ca informatiile oferite sa fie in conectie cu imagini, filme, obiecte, etc. In ajurotul acestui proces de invatare vin si filmuletele din lectiile urmatoare, care-l vor ajuta pe micutul dumneavoastra sa inteleaga ce sunt culorile si cum se clasifica ele.

La inceput, copilul dumneavoastra va fi confuz. Cand il veti intreba ce culoare este, va raspunde intotdeauna aceasi culoare, chiar daca ii aratati galben sau albastru. Pentru ca nu intelege intrebarea, reactioneaza prin „conditionare”, adica in functie de ce a auzit de la dumneavoastra. Cu rabdare, oferindu-i exemple clare si repetand in fiecare zi, il veti ajuta pe micutul dumneavoastra sa inteleaga notiunea de culoare si diferentierea lor.

ATENTIONARE: La varsta de trei anisori, copilul dumneavoastra trebuie sa petreaca doar o ora pe zi la computer. Incercati sa-i organizati aceasta ora in reprize de 15 minute fiecare. Implicati-l in diferite activitati care-l tin activ si ajutati-l sa cunoasca fericirea de a se juca si interactiona cu cei din jur si tot ce-l inconjoara.