Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Ce trebuie sa stie micul elev despre OVAL?


  • Sa aleaga dintr-o grupa de obiecte cu diverse forme doar pe cele care au forma de oval.(Exemplu: intr-o imagine cu diverse elemente, alege oul desenat, , sapunul pentru ca are forma ovala sau rosia care are forma ovala.)  • Sa dea exemple de obiecte din mediul inconjurator care au forma de oval. (Exemplu: ”Oglinda care forma ovala.”; ”Piatra are forma ovala.”)  • Sa formeze multimi dupa culoare sau marime. (Exemplu: alege din mai multe cercuri si ovaluri, mari si mici, de culori diferite, doar cercurile mari sau cercurile rosii.)  • Sa redea forma de oval in diverse modalitati: desen, pictura, modelaj, inscriptionare.
    (Exemplul 1: deseneaza dupa un contur dat forma unui oval mare, folosind carioca groasa, creion, pensula; Exemplul 2: modeleaza plastilina, coca, sarma, formand un oval; Exemplul 3: deseneaza in nisip sau faina forma unui oval, folosind betisorul sau degetul)  • Sa foloseasca in viata cotidiana cuvantul ”oval” atunci cand trebuie sa spuna forma unui obiect. (Exemplul 1: spune ca pe tricou este desenat un oval.)

Ce sa stie despre TRAPEZ?

Aceasta forma geometrica este mai greu de retinut si de inteles la aceasta varsta. Dar, trebuie sa-l ajutati pe cel mic sa vada diferenta dintre patrat, dreptunghi si trapez.


  • Sa recunoasca in mediul ambiant trapezul ca si forma geometrica.. (Exemplu: copilul spune ca zmeul are forma de trapez. Vaporul are forma de trapez.)


  • Sa deseneze forma geometrica patrat, dreptunghi si trapez peste o linie deja trasata, dupa model sau fara model. (Exemplu: Deseneaza un trapez si un dreptunghi.)


  • Sa construiasca din betisoare, paie sau bete de chibrit formele geometrice. (Exemplu: asaza betisoarele, astfel incat sa formeze un trapez, patrat si un dreptunghi)