Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Scriere - Clasa Pregătitoare 

Într-o lume modernă, în care tehnologia își manifestă tot mai mult supremația, mulți părinți se întreabă dacă mai este necesar ca cei mici să învețe să scrie de mână sau nu. Computerele, laptopurile sau tabletele au înlocuit treptat instrumentele de scris clasice (creioanele, stilourile, etc). Încă din 2013, 45 de state din America au anunțat că scrierea de mână devine o materie opțională. De asemenea, din 2016 Finlanda a renunțat la predarea scrisului de mână în școli. Dar, oare este bine să renunțăm la scrierea de mână?


Pentru a găsi un răspuns la întrebarea de mai sus, este bine să ascultați și părerile oamenilor de știintă. Noile studii sugerează că folosind această metodă pentru a scrie, intensificăm activitatea celor două emisfere ale creierului stimulându-se vizibil creativitatea și starea de spirit. Scrisul de mână îmbunătățește memoria și ajută celulele nervoase să rămână tinere mai mult timp, În plus, s-a dovedit că atunci când ne așternem gândurile noastre cu stiloul, pixul sau creionul, trăirile sunt mult mai intense, acesta devenind o incontestabilă formă de exprimare a emoțiilor. Însă, să nu uităm că această metodă clasică și demodată pentru unele persoane, poate fi de mare ajutor atunci când calculatorul sau tableta nu mai funcționează. Trebuie să înțelegem cât este de important să nu depindem în totalitate de technologie. "Când ochiul citește, creierul scrie de mână. Să citești înseamnă să scrii." Le Point


Acum, întorcându-ne la programa școlară oferită de Ministerul Educației, aflăm că scrierea se va consolida treptat, pe măsură ce se dezvoltă musculatura mâinii. În clasa pregătitoare, scrierea semnelor grafice va începe cu exerciţii ușoare de desenare/trasare a unor elemente învățate încă din grupa mare (beţişoare, cârcei de viţă-de-vie, bastoane, buline etc.). Însă, acestea vor deveni din ce în ce mai complexe, adaugându-se treptat exerciții de scriere noi.  

Atenție la poziția corectă a corpului la masa de lucru. Elevul trebuie să stea într-un loc bine luminat (lumina trebuie să vină din partea stângă), spatele trebuie să fie drept și capul aplecat spre caiet (dar nu mai aproape de 30 cm). Pentru mai multe detalii, dați clic pe ”Poziția corecta în timpul scrisului”. 

Materiale Didactice cu Elemente Grafice

Semne Grafice - Fișă 1

Scrierea Literelor de Mână

Fișe ~ Literele de Mână ~ A, Ă,  

Fișe ~ Literele de Mână ~ B, C, D

Fișe ~ Literele de Mână ~ E, F, G

Fișe ~ Literele de Mână ~ H, I, Î

Fișe ~ Literele de Mână ~ J, K, L

Fișe ~ Literele de Mână ~ M, N, O

Fișe ~ Literele de Mână ~ P, Q, R

Fișe ~ Literele de Mână ~ S, Ș

Fișe ~ Literele de Mână ~ T, Ț

Fișe ~ Literele de Mână ~ U, V, W

Fișe ~ Literele de Mână ~ X, Y, Z